Inspiratie en drijfveren in het werk

Waarom heb jij gekozen voor het vak van leerkracht? Heb jij scherp wat jouw drijfveren zijn? Door wie of wat laat je je inspireren in je vakmanschap? Arkade begeleidt teams die aan de slag willen met drijfveren en inspiratie in het werk en doet dit op bijzondere locaties, zoals in een klooster of museum.

Neem contact op

Even de tijd nemen om stil te staan.

De tijd nemen om stil te staan bij wat je drijft in je werk als leerkracht. En in gesprek zijn met elkaar over hoe je die bezieling vorm geeft in de klas. Leerkrachten ervaren het als waardevol en belangrijk om van tijd tot tijd hier aandacht aan te besteden en hierdoor hernieuwde energie op te doen.

De Baskuul: Een inspirerende dag op een bijzondere locatie

Ook de directeur van katholieke basisschool De Baskuul zag hiervan de meerwaarde en wilde graag een dag voor zijn team organiseren om te onthaasten. Een dag waarop er alle tijd is om met elkaar een belangrijk thema als inspiratie in het werk te delen. Arkade ontwierp in overleg een programma voor een studiedag met creatieve en afwisselende werkvormen op een bijzondere locatie; de abdij van Egmond. In alle rust wordt er met elkaar gesproken over bezieling, en worden de drijfveren en waarden van het team verzameld en in kaart gebracht. Op een tafel liggen een aantal inspirerende citaten. Een ieder krijgt de opdracht om een citaat te kiezen die uitdrukking geeft aan je eigenheid als leerkracht. Er wordt met aandacht naar elkaar geluisterd en instemmend geknikt. En in de middagpauze tijdens de lunch gaat het gesprek gewoon door.

Een hernieuwde kennismaking

Een van de leerkrachten zei na afloop: “Ik heb veel geleerd over mijn collega’s en heb hen op een andere manier leren kennen. Het is goed om samen stil te staan bij wat onze drijfveren zijn. Ik heb veel goede tips gekregen om weer met goede moed aan de slag te gaan!”

Onze mensen

Jahmilla Frank, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing:

‘Ik maak graag mogelijk dat zowel leerlingen als leerkrachten elkaar écht ontmoeten’

Faillissement Arkade-Cilon

Stichting Arkade-Cilon is op 29 november 2022 failliet verklaard. 

Het is op dit moment niet mogelijk leskisten te reserveren. Dit zal op een later moment weer mogelijk zijn.

Voor begeleiding bij lessen levensbeschouwing en rond het thema diversiteit en filosoferen met kinderen en voor rouwbegeleiding van leerlingen of teams is Lenore Hehenkamp bereikbaar via lenorehehenkamp@gmail.com.

Voor overige vragen betreffende het faillissement verwijzen we u graag naar de curator: mr V.G.M. Leferink van Florent.

You have Successfully Subscribed!