Dialoogkoffer

Arkade heeft in samenwerking met VOS/ABB een dialoogkoffer samengesteld. Het is een koffer gevuld met allerlei voorwerpen en afbeeldingen uit de verschillende grote religies en levensbeschouwingen om de dialoog in de klas te bevorderen. Een didactische handleiding biedt een overzichtelijk houvast aan de leerkrachten om de dialoogkoffer laagdrempelig te gebruiken.

Inhoud

De dialoogkoffer bevat meer dan 50 voorwerpen en afbeeldingen van bijvoorbeeld Jezus, Ganesha, maar ook Socrates en Malala. Waarom zijn deze figuren zo inspirerend? Wat betekenen zij voor mensen? Waar staan alle armen van de Chanoeka kandelaar symbool voor? Hoe ziet een gebedskleedje eruit? De voorwerpen spreken tot de verbeelding van de kinderen en hebben soms zelfs een speciale geur of maken geluid. Ook bevat de dialoogkoffer praktische handreikingen zoals filosofeervragen om in de klas het gesprek aan te gaan en de rijkdom aan ervaring, fantasie en verbeeldingskracht van de kinderen optimaal in te zetten.

Samenwerking

De dialoogkoffer is in samenwerking met VOS/ABB tot stand gekomen en sluit volledig aan op de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Koop nu de dialoogkoffer

Arkade vraagt een eenmalige investering van €430,- per koffer. Arkade is vrijgesteld van BTW, er komen dan ook geen extra BTW-kosten bij.

Aangezien de inhouden en doelstellingen van de dialoogleskist aansluiten bij de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs biedt VOS/ABB een ledenkorting aan van €45,- euro per koffer. Leden van VOS/ABB betalen slechts €385,- voor de dialoogkoffer.

Bestel de dialoogkoffer door een e-mail te sturen met adresgegevens en telefoonnummer naar l.wijnen@arkade.nl.

Faillissement Arkade-Cilon

Stichting Arkade-Cilon is op 29 november 2022 failliet verklaard. 

Het is op dit moment niet mogelijk leskisten te reserveren. Dit zal op een later moment weer mogelijk zijn.

Voor begeleiding bij lessen levensbeschouwing en rond het thema diversiteit en filosoferen met kinderen en voor rouwbegeleiding van leerlingen of teams is Lenore Hehenkamp bereikbaar via lenorehehenkamp@gmail.com.

Voor overige vragen betreffende het faillissement verwijzen we u graag naar de curator: mr V.G.M. Leferink van Florent.

You have Successfully Subscribed!