Arkade Nieuws

Tip uit het veld

Door Rosa van Bottenburg, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing

Opzoek naar inpiratie voor in de klas? Iedere dinsdag en donderdag geeft Arkade jou als onderwijsprofessional een inspiratieboost voor een actuele, originele en inspirerende les!

Op het YouTube account van Arkade vind je inspiratievideo’s waarin onze stagiare Iris Veerbeek je in een paar minuten weer nieuwe inzichten geeft voor lessen op het gebied van levensbeschouwing en burgerschap.

Gebruik een boswandeling als inspiratie om het met kinderen te hebben over stereotyperingen en vooroordelen, bespreek verschillende vieringen uit de leefomgeving van de kinderen zelf, of vraag de kinderen eens stil te staan waar de producten op hun ontbijttafel vandaag komen!

Alle video’s plaatsen we ook op onze sociale media. Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en YouTube. Klik op jouw meest gebruikte platform om ons te blijven volgen.

Onze mensen

Rosa van Bottenburg, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing:

‘Oprecht contact maken met iemand die anders lijkt te zijn dan jij kan spannend aanvoelen, maar is vooral verrijkend. Kinderen zich hiervan bewust laten worden is voor mij een uitdaging.’