Arkade Nieuws

Tip uit het veld: Luister deze podcasts!

Door Mariëlle Kappert, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing

Door de coronamaatregelen toonden veel mensen een enorme flexibileit en veerkracht. Nu veel werkzaamheden en functies zijn veranderd, brengen we met z’n allen veel meer tijd door achter een beeldscherm. Tijdens al die uren staren naar je computer wordt het steeds belangrijker jezelf te blijven voeden met inspiratie. Je ogen kunnen wel wat rust gebruiken na een lange werkdag. Laat de laptop voor wat die is en ga een wandeling maken terwijl je naar een Podcast luisterd. Zo kunnen je ogen ontspannen en wordt je geinspireerd. Arkade heeft speciaal voor jou een top drie gemaakt met leukste podcasts voor deze periode.
1. Man met de Microfoon
Man met de microfoon is het eerste radioprogramma zonder omroep. Chris Bajema gaat in Amtserdam op zoek naar bijzondere verhalen. Je hoort prachtige geluiden uit Amsterdam en wordt meegnomen door de verhalen van echte mensen. In de podcast mag er gelachen worden maar het ontroert ook en biedt stof tot nadenken. In 2016 was het eerste seizoen van Man met de microfoon genomineerd voor een Prix Europa. Hij is inmiddels bezig met mijn vijfde seizoen, waarin hij sinds de eerste maatregelen rondom het coranavirus een dagelijkse podcast is begonnen getiteld ‘Lock Down’. (ook een aanrader)
2. Krachtige Leraar Podcast
Jezelf verder ontwikkelen in een krachtige leraar, door middel van inspirerende en educatieve interviews met docenten, auteurs en wetenschappers. Mohamed Bouamrani en Zena Bani gaan met ze in gesprek en nemen je mee naar huidige thema’s in het onderwijs. Erg leuk, alledaags en enorm inspirerend.
3. De verliescirkel Podcast
Hanneke Fiddelaars, van Expertise centrum Omgaan met Verlies, heeft deze mooie podcast in het leven geroepen en geeft samen met haar moeder, Riet Fiddelaars-Jaspers, elke aflevering bezieling. Ze voeren gesprekken en interviews over verlies op vele gebieden in het leven. Ook over het verlies in deze corona tijd. Kippenvel gegarandeerd en zet aan om met je kinderen ook het gesprek te voeren over zowel verlies als het geluk van het leven.
Allen zijn ze te luisteren op Spotify en iTunes.

Veel luisterplezier!

Onze mensen

Mariëlle Kappert, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing:

‘Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd’