Arkade Nieuws

Tip uit het veld: kinderboekenweek

Door Jahmilla Frank, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing

Arkade tipt alvast het mooie thema van de kinderboekenweek dit jaar: worden wat je wil.
Een prachtig thema dat leerlingen uitnodigt te dromen en aanzet tot hard je best doen om te bereiken wat je wilt. Opgroeien is volgens Arkade niet louter een proces van doelen halen en het reiken naar de top.  Opgroeien is ook jezelf leren kennen, begrijpen en accepteren. Wij nodigen scholen uit om verder te denken dan alleen de vraag die we allemaal kennen “wat wil jij worden als je later groot bent”? Volgens ons leent dit thema zich juist ook om stil te staan bij te worden wie je bént.

Om deze gedachte te ondersteunen hebben we ons laten inspireren door een film, een boek en een gedichtje. Deze kun je ook zelf gebruiken in de klas om het thema van de kinderboekenweek te verdiepen.

Film: de nieuwe Disneyfilm Luca.
Deze film is heel geschikt om samen te bekijken en na te bespreken. Over vriendschap, jezelf verbergen of (durven) laten zien, en het volgen van je hart.

Boek: Ody Neisingh en Marieke Visser; Mama is minister president
Een boek dat leest als een spannend avontuur, met een educatief politiek randje en een vleugje activisme. Leuk én leerzaam voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Gedichtje: Toon Hermans; wat wil je later worden?

Arkade wenst u alvast een fijne kinderboekenweek!

Onze mensen

Jahmilla Frank, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing:

‘Ik maak graag mogelijk dat zowel leerlingen als leerkrachten elkaar écht ontmoeten’