Arkade Nieuws

Nieuwe collega’s

Door asri-prasadani

Asri Prasadani
Mijn naam is Asri en ik ben een wereldburger, een Amsterdammer, een dochter/zus(je)/tante, religiewetenschapper, moslima, liefhebber van natuur en – met gepaste trots – jullie nieuwe collega. Het is een rare tijd om een nieuwe baan te beginnen, zonder elke dag naar kantoor te hoeven gaan en koffie te kunnen drinken met je collega’s, maar gelukkig zijn we wel welkom (en nodig!) op de scholen en heb ik inmiddels een beetje mijn weg kunnen vinden. Momenteel ben ik bezig met een heel leuk project met Vosabb waarbij leerlingen in het openbaar onderwijs met een door ons samengestelde “dialoogkoffer” zullen leren over de verschillende levensbeschouwingen. Daarnaast vind ik het geweldig om voor de klas staan en met leerlingen in gesprek te gaan. Hun oprechte vragen en verhalen inspireren mij om zo goed mogelijk bij te dragen aan hun ontwikkeling en hen aan het denken te zetten. Bij Arkade komen mijn interesses voor religie, onderwijs en identiteit dus perfect samen. Deze thema’s blijken uit de actualiteiten vrijwel elke dag weer relevanter dan ooit. Laten we dan ook leren van de kinderen: die vragen stellen uit nieuwsgierigheid en verwondering, in plaats van angst en veroordeling.

Iris Veerbeek
Mijn naam is Iris. Wellicht heb je me al eens voorbij zien komen, bijvoorbeeld in de Arkade Inspiratie filmpjes van afgelopen voorjaar. Van januari tot juni liep ik stage bij Arkade, en sinds oktober ben ik voor één dag in de week in dienst. Ik werk op het moment mee aan het project ‘Wat een verhaal!’, in opdracht van Meer Primair. Dat is een project dat zich richt op het behandelen van verhalen uit de christelijke traditie in de klas, en het zoeken naar betekenissen in deze verhalen die leerlingen kunnen verbinden aan hun ‘persoonlijke ervaringen, in dialoog met anderen, binnen de context van deze tijd.’ Vanuit mijn achtergrond in de theologie en mijn eigen christelijke levensbeschouwing vind ik dit project bijzonder boeiend. Het brengt de eeuwen oude christelijke wijsheids-traditie in verbinding met het alledaagse leven van leerlingen uit de 21ste eeuw. Daar kunnen heel verassende inzichten uit voort komen!

Naast Arkade ben ik bezig met de afronding van mijn opleiding ‘Interreligious Studies’ aan de Vrije Universiteit. Ik schrijf mijn scriptie over Burgerschapsvorming, religie en duurzaamheid; een – naar mijn idee – actueel en relevant onderwerp. De inzichten die ik hier op doe hoop ik uiteindelijk in te kunnen zetten bij Arkade!