Arkade Nieuws

Kerstwens 2021

Door Taco Visser, Directeur

 

Wat we bij Arkade bijzonder vinden aan de joodse zaterdag, is de rabbijnse traditie van het verwelkomen van koningin sabbat. De sabbat is zo anders dan de weekdagen dat je haar koninklijk begroet. Dat anders-zijn zit hem niet zozeer in specifieke activiteiten, maar in de aard van de sabbat. Je betreedt als het ware een andere tijdzone, een tijd van intense beleving en zingeving van het leven. Je stapt even uit de kalendertijd en betreedt de zinvolle tijd.

Wij maken ons ook dit jaar weer op voor Kerstmis. Juist in deze tijden van virusrampspoed, maar ook in onze tijden van ongeduldige oplossingsgerichtheid, onbarmhartig prestatiedenken en onderlinge identiteitscompetitie, hoopt Arkade dat we ook even de innerlijke tijd nemen om het koninklijke kerstkind te verwelkomen die, zo het verhaal gaat, in de wereld is gekomen om verbinding, verzoening en vrede te brengen voor iedereen. Een licht voor alle volken, volgens het Oude Testament.

Niet alleen de sabbat en Kerstmis zijn dagen van zinvolle tijdsbeleving. Onze wereld kent vele tradities om even uit de kalendertijd te stappen, zowel religieuze als (inter)nationale en persoonlijke tradities. Arkade doet u daarom graag deze poster met dagen om te vieren cadeau. Wij hopen dat er dagen bij zitten die bij u, uw collega’s en leerlingen passen om de zin van het leven te beleven en te vieren.

Ook op de onderwijsdagen van 2022 staan onze onderwijsbegeleiders graag voor u klaar.

 

Maar eerst wenst Arkade u een koninklijk Kerstmis toe!

 

Download HIER de Feestenkalender 2022

 

Onze mensen

Taco Visser, Directeur:

‘Maken we met elkaar in het onderwijs genoeg tijd en ruimte voor wat zin heeft en zin geeft? ’

Faillissement Arkade-Cilon

Stichting Arkade-Cilon is op 29 november 2022 failliet verklaard. 

Het is op dit moment niet mogelijk leskisten te reserveren. Dit zal op een later moment weer mogelijk zijn.

Voor begeleiding bij lessen levensbeschouwing en rond het thema diversiteit en filosoferen met kinderen en voor rouwbegeleiding van leerlingen of teams is Lenore Hehenkamp bereikbaar via lenorehehenkamp@gmail.com.

Voor overige vragen betreffende het faillissement verwijzen we u graag naar de curator: mr V.G.M. Leferink van Florent.

You have Successfully Subscribed!