Arkade Nieuws

Arkade wenst jullie heel veel sneeuwplezier!

Door Mariëlle Kappert, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing

Eindelijk mogen de scholen weer open! En juist nu ligt er een dik pak sneeuw. Iedereen op school doet z´n best om na de tweede lockdown opnieuw alles zo goed mogelijk te regelen. We zijn blij dat we de kinderen en elkaar weer mogen zien. In de klas, op het schoolplein, de lerarenkamer, het tafeltje naast je, bij dictee of in de poppenhoek. Samen is leren makkelijker en door elkaar te zien kunnen we iedereen die het nodig heeft helpen. Bovendien legt de leerkracht het natuurlijk beter uit dan papa of mama 😉.

Samen pakken we deze week de draad weer op, maar vergeet vooral niet te spelen. Dit zegt ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Zie hier zijn mooie oproep om te ravotten vóór het rekenen en te lachen vóór het lezen: (https://www.facebook.com/100000739296573/posts/4332990476735553/?d=nl) Het dikke pak sneeuw helpt daar bij want de wereld ziet er ineens heel anders uit. Het zorgt dat pret al begint bij de voordeur; sleeënd naar school!

Auto’s staan vast, je kunt niet zomaar de trein pakken, het zet onze agenda op z’n kop… De ondergesneeuwde wereld doet ons verwonderen, vertragen en stil staan bij de kleine dingen. En het zijn juist die dingen die ons in het hier en nu brengen. Ze laten ons vergeten waar we ook alweer zo druk mee waren.

Arkade vroeg zich af hoe je blijdschap kan delen en zag een paar mooie voorbeelden. Om gelijk de daad bij het woord te voegen delen we wat sneeuwpret!

Sneeuwballen moet je ook ZEKER gooien, maar wist je dat je ook leuke andere dingen kunt doen met de koude bij elkaar geraapte bal?

  1. Blije bomen Vondelpark Amsterdam
  2. Hangende hartjes  https://youtu.be/iLWm4W6Mng8
  3. Balancerende ballen Nils Udo landschapskunstenaar

Onze mensen

Mariëlle Kappert, Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing:

‘Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd’