Arkade Nieuws

Peil.Burgerschap

In het recent verschenen rapport van de inspectie van onderwijs Peil.Burgerschap over de stand van zaken van burgerschapsonderwijs is een van de conclusies dat de meeste basisscholen met betrekking tot burgerschap zich voornamelijk richten op persoonsvorming en sociale competenties, zoals het leren samenwerken en het bevorderen van zelfvertrouwen.

Lees het hele artikel

Lesbrief: Oorlog in Oekraïne – Wat speelt er in jouw klas?

De schoolvakantie is voorbij en vaak staat een groep dan even met elkaar stil bij vakantiebelevenissen. Deze keer spelen er helaas ingrijpende gebeurtenissen waar kinderen thuis en door het nieuws al van op de hoogte kunnen zijn. Er is oorlog uitgebroken en Rusland is Oekraïne binnen gevallen.

Lees het hele artikel

Kerstwens 2021

Ook dit jaar sluiten wij bij Arkade traditiegetrouw af met onze kerstwens. Dit jaar wenst directeur Taco u mede namens het team een koninklijk kerstfeest! Lees verder..

Lees het hele artikel

Lesbrief: lichtjes in het donker

December is aangebroken, ieder jaar opnieuw de maand van de donkerste dagen.. Arkade ging aan de slag op verzoek van enkele scholen, en stelde een lesbrief samen met als thema's kerst én licht in het donker.

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: licht in de donkere dagen

De donkerste dagen van het jaar zijn in aantocht, de eerste kerstbomen staan al, en de eerste lichtfeesten zijn al weer achter de rug.. Arkade tipt aandacht voor lichtfeesten in de klas!

Lees het hele artikel

DKC de IJsbreker ontdekt de leskist ‘Licht’

DKC de IJsbreker van de stichting ASKO in Amsterdam huurt al jaren de leskisten van Arkade. Dit jaar haalden ze de leskist 'Licht' de school in om leerlingen de betekenis van licht en bijbehorende vieringen te laten ontdekken.

Lees het hele artikel

Leven in een onstuimig klimaat

Arkade heeft zich de afgelopen periode verdiept in het thema veerkracht en vond daarvoor inspiratie in het boek Natriltijd. Lees hier over veerkracht en erkenning, én download materiaal om zelf te oefenen.

Lees het hele artikel

Filmtips uit het veld: Waarom bleef je niet voor mij?

In deze tip uit het veld raden we maar liefst twee films aan die prikkelen en inspireren over onze omgang met de dood, in het bijzonder zelfdoding. We lichten een documentaire en een speelfilm uit.

Lees het hele artikel

Arkade heeft een nieuwe directeur!

Arkade is verheugd u voor te kunnen stellen aan onze nieuwe directeur. Na een overbruggingsperiode in samenwerking met Hans Vermeulen als interim directeur is Taco Visser op 15 augustus begonnen. Wij danken Hans hartelijk voor zijn hulp en heten Taco welkom.

Lees het hele artikel

Meer nieuwsberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.