Arkade Nieuws

Directeurswissel Arkade

Arkade informeert u graag over een interne ontwikkeling.

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: Alles over wie ik ben

Bij Arkade zijn we groot fan van de kinderboeken van filosoof Stine Jensen. Dit keer daarom haar nieuwste boek als onze tip uit het veld.

Lees het hele artikel

Lesbrief: de ramadan is begonnen

Ieder jaar is er een maand die voor veel (moslim)kinderen anders is dan alle andere: de ramadan. De lesbrief voorziet in materiaal om deze bijzondere maand als aanleiding te gebruiken om als klas op onderzoek uit te gaan en met elkaar te praten: wat is vasten?

Lees het hele artikel

Handreiking: gesprek in de klas over de actualiteit

Gisteren stonden zowel het landelijke nieuws als de sociale media - ook van veel kinderen – vol van een grensoverschrijdend voorval op Instagram. Arkade deelt tips voor een zorgvuldig gesprek in de bovenbouw.

Lees het hele artikel

Lesbrief: week van de kinderfilosofie

Dit jaar wordt voor het eerst een Week van de Kinderfilosofie gehouden, van 9 tot en met 17 april. Het thema is: natuur. Arkade deelt hiervoor een nieuwe lesbrief!

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: de Grote Schoonmaak bij Pesach

Met het bijzondere jaar dat we allemaal achter de rug hebben, is het extra mooi om deze lente in de klas stil te staan bij een frisse nieuwe start! Collega Lenore tipt een Grote Schoonmaak.

Lees het hele artikel

Laat levensbeschouwing leven met de dialoogkoffer

Arkade maakte samen met VOS/ABB een dialoogkoffer voor het primair onderwijs. In deze koffer zitten meer dan vijftig boeken, voorwerpen en afbeeldingen uit de verschillende grote religies en levensbeschouwingen.

Lees het hele artikel

Arkade wenst jullie heel veel sneeuwplezier!

Eindelijk mogen de scholen weer open! En juist nu ligt er een dik pak sneeuw. Iedereen op school doet z´n best om na de tweede lockdown opnieuw alles zo goed mogelijk te regelen. We zijn blij dat we de kinderen en elkaar weer mogen zien. In de klas, op het schoolplein, de lerarenkamer, het tafeltje naast je, bij dictee of in de poppenhoek.

Lees het hele artikel

Handreiking: in gesprek over woede en burgerschap

Het nieuws is niet te missen: de rellen die plaatsvinden door heel het land houden ons bezig. Hoe voer je, als leerkracht op afstand of als ouder aan de keukentafel, met kinderen een gesprek over de heftige beelden en verhalen die zij meekrijgen? Download hier onze handreiking!

Lees het hele artikel

Meer nieuwsberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.