Arkade Nieuws

Handreiking: in gesprek over woede en burgerschap

Het nieuws is niet te missen: de rellen die plaatsvinden door heel het land houden ons bezig. Hoe voer je, als leerkracht op afstand of als ouder aan de keukentafel, met kinderen een gesprek over de heftige beelden en verhalen die zij meekrijgen? Download hier onze handreiking!

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: mini inspiratiesessie voor het team

Arkade ontwikkelde een korte maar krachtige bijeenkomst om in teamverband op een interactieve manier energie en verbinding te boosten.

Lees het hele artikel

Lesbrief: I have a dream

Filosoferen over vrijheid en toekomstdromen op Martin Luther Kingdag | 18 januari 2021

Lees het hele artikel

2021: Een jaar om te vieren!

Ook dit jaar sluiten wij bij Arkade traditiegetrouw graag af met onze kerstwens. We blikken terug op een jaar waarin het onderwijs veel heeft moeten schakelen en dat ook impact had op hoe we naar het leven kijken.

Lees het hele artikel

Arkade heeft een vernieuwde website!

Met trots presenteert Arkade aan u de nieuwe website.

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: wichtelmannetje in de klas

De decembermaand, en ook de kerstdagen, zien er dit jaar anders uit dan we gewend zijn. Ook nu nog zoeken we naar nieuwe of andere manieren om samen te zijn deze donkere dagen. Arkade heeft een leuke tip: wees een wichtelmannetje!

Lees het hele artikel

Nieuwe collega’s

Het team van Arkade is versterkt met twee talentvolle collega's. Asri wordt de vervanger voor onze collega Kamel Essabane en Iris kwam na haar stage in dienst voor het project met Bijbelverhalen. In dit bericht stellen we ze graag aan u voor.

Lees het hele artikel

Onderwijsvrijheid inclusief homoseksualiteit

Op dit moment dienen scholen al invulling te geven aan onderwijs op het gebied van seksuele diversiteit. Het team van Arkade hecht veel waarde aan een rijke invulling van kerndoel 38 in het primair onderwijs. Hoe kunnen we de vrijheid van onderwijs waarborgen waarin homoseksualiteit wordt omarmd? 

Lees het hele artikel

Lesbrief voor praten over Samuel Paty

Vanuit de regering klinkt deze week een oproep: bespreek de dood van leerkracht Samual Paty in de klas. Maar hoe? Arkade maakte een lesbrief voor een gesprek in de klas met handvatten om te filosoferen over vrijheid van meningsuiting en samenleven.

Lees het hele artikel

Meer nieuwsberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.