Arkade Nieuws

Kerstwens 2021

Ook dit jaar sluiten wij bij Arkade traditiegetrouw af met onze kerstwens. Dit jaar wenst directeur Taco u mede namens het team een koninklijk kerstfeest! Lees verder..

Lees het hele artikel

Lesbrief: lichtjes in het donker

December is aangebroken, ieder jaar opnieuw de maand van de donkerste dagen.. Arkade ging aan de slag op verzoek van enkele scholen, en stelde een lesbrief samen met als thema's kerst én licht in het donker.

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: licht in de donkere dagen

De donkerste dagen van het jaar zijn in aantocht, de eerste kerstbomen staan al, en de eerste lichtfeesten zijn al weer achter de rug.. Arkade tipt aandacht voor lichtfeesten in de klas!

Lees het hele artikel

DKC de IJsbreker ontdekt de leskist ‘Licht’

DKC de IJsbreker van de stichting ASKO in Amsterdam huurt al jaren de leskisten van Arkade. Dit jaar haalden ze de leskist 'Licht' de school in om leerlingen de betekenis van licht en bijbehorende vieringen te laten ontdekken.

Lees het hele artikel

Leven in een onstuimig klimaat

Arkade heeft zich de afgelopen periode verdiept in het thema veerkracht en vond daarvoor inspiratie in het boek Natriltijd. Lees hier over veerkracht en erkenning, én download materiaal om zelf te oefenen.

Lees het hele artikel

Filmtips uit het veld: Waarom bleef je niet voor mij?

In deze tip uit het veld raden we maar liefst twee films aan die prikkelen en inspireren over onze omgang met de dood, in het bijzonder zelfdoding. We lichten een documentaire en een speelfilm uit.

Lees het hele artikel

Arkade heeft een nieuwe directeur!

Arkade is verheugd u voor te kunnen stellen aan onze nieuwe directeur. Na een overbruggingsperiode in samenwerking met Hans Vermeulen als interim directeur is Taco Visser op 15 augustus begonnen. Wij danken Hans hartelijk voor zijn hulp en heten Taco welkom.

Lees het hele artikel

Tip uit het veld: kinderboekenweek

Arkade tipt alvast het mooie thema van de kinderboekenweek dit jaar: worden wat je wil.

Lees het hele artikel

Nieuw verhuursysteem leskisten online

Wil je met leerlingen aan de slag met levensbeschouwing op een creatieve en interactieve manier? Dat kan nu nóg gemakkelijker met de leskisten van Arkade! Het vernieuwde verhuursysteem op onze website biedt meer inzicht in de beschikbaarheid van de kisten en maakt het mogelijk om in één order meerdere kisten te reserveren.

Lees het hele artikel

Meer nieuwsberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.