De mensen van Arkade
Naam:

Taco Visser

Functie: Directeur
Expertise: Beleid, leidinggeven, coaching
E-mail: t.visser@arkade.nl

Onderwijs gaat voor mij over mens- en persoonsvorming en zie ik als een voortgaand gesprek tussen de generaties. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich zo tot volwassenen die hun unieke bijdrage leveren aan onze gezamenlijke wereld. Leerkrachten, onderwijsondersteuners en leidinggevenden begeleiden hen met professionaliteit, maar vooral met hart en ziel.

Maar de alledaagse realiteit in het onderwijs kan hiermee botsen. Leerlingen nemen soms maatschappelijke vragen en zorgen mee de klas in. Leerkrachten en assistenten gaan soms kopje onder in de vele taken tijdens en om het lesgeven heen. Leidinggevenden worstelen dikwijls met het lerarentekort, de systeemdruk en het in de lucht houden van talloze bordjes.

Toch willen leerlingen het liefst gemotiveerd met elkaar leren, leerkrachten het liefst leerlingen stimuleren in hun cognitieve en persoonlijke vorming en ondersteunen leidinggevenden hun team het liefst bij het ontwikkelen van hun vakmensschap en teamspirit. Iedereen in de school wil uiteindelijk doen wat ertoe doet, kortom: wat zin heeft en wat zin geeft.

De vraag is: maken we in het onderwijs met elkaar genoeg tijd en ruimte voor wat zin heeft en wat zin geeft? Juist omdat er zoveel impulsen op leerlingen en medewerkers afkomen, is het volgens mij des te meer nodig om die ruimte te maken. Ruimte voor wat kinderen en medewerkers echt bezighoudt, drijft en motiveert, maar ook voor wat soms complex en spannend is.

Daarom vind ik het fantastisch om leiding te geven aan het team van Arkade. Onze medewerkers helpen u met hart en ziel om die ruimte voor zingeving te maken, in de klas, het team, het directeuren- en bestuursoverleg. Bekijk onze site maar eens door voor ons rijke aanbod, van filosoferen met kinderen tot en met fusiebegeleiding op het niveau van teams, directie en bestuur.

En neem gerust contact met me op om eens samen de mogelijkheden te verkennen wat onze medewerkers voor uw school/scholen kunnen betekenen.

"Maken we met elkaar in het onderwijs genoeg tijd en ruimte voor wat zin heeft en zin geeft? "