De mensen van Arkade
Naam:

Mariëlle Kappert

Functie: Onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing
Expertise: verlies en rouw, stilte en drijfveren, yoga & meditatie
E-mail: m.kappert@arkade.nl

“Wat is het ontzettend fijn om hierbij stil te staan! Dit gesprek zou ik wel met ál mijn collega’s willen voeren!” reageert een leerkracht van groep 5 na een teambijeenkomst over de identiteit op school. Ze ging met een collega in gesprek over elkaars persoonlijke levensbeschouwing en in hoeverre hen dit als leerkracht heeft gevormd.

Als identiteitsbegeleider laat ik mensen, zowel kinderen als volwassenen, zich verbinden met wie ze zijn en waar ze in geloven. Dat kan voor iedereen anders zijn. Wat betekent geloof voor mij? Wat vind ik belangrijk en waarom eigenlijk? De verschillende verhalen die dan tevoorschijn komen, vormen de bouwstenen van mijn lessen en workshops.

In deze voortdurend veranderende samenleving is het een grote uitdaging om je niet te verliezen in de vele externe prikkels. Hoe kun je aandacht hebben voor dat wat je echt belangrijk vind in deze snelle en prestatiegerichte maatschappij? Een verbinding maken met je eigen verhaal en drijfveren helpt om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen en vormt zo een stevige basis. Van daaruit kun je oprechter open staan en verbinden met andere mensen en perspectieven. Zo ontstaat er dialoog, begrip en vertrouwen om van elkaar te leren zonder jezelf te verliezen. Met enthousiasme draag ik bij aan het maken van die verbinding met jezelf en de (of het) ander(e). Daarbij maak ik graag gebruik van yoga-en mindfulnessoefeningen. Doe je mee?

"Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar het moet voorwaarts worden geleefd"