Leskisten

Arkade verhuurt leskisten rondom levensbeschouwingen en feesten. Een leskist zit vol voorwerpen, symbolen, boeken, informatie en een handleiding, om interactief leren over levensbeschouwingen mogelijk te maken. Aan de hand van mysterieuze en ook heel herkenbare voorwerpen kan op tastbare wijze worden onderzocht: Waar is dit voorwerp voor? Waar hoort het bij? Wat zou dit betekenen?

Onze leskisten kun je ontdekken met alle zintuigen; er is veel moois te zien, je kunt iets horen, er valt iets te ruiken. En heel voorzichtig misschien ook iets vast te pakken of aan te raken. Daarnaast helpen informatie, handleiding, verhalen en tips de leerkracht op weg om er een leerzame ervaring van te maken.

Arkade biedt leskisten in de volgende categorieën:

Leskisten levensbeschouwing

Arkade heeft vijf verschillende leskisten rond een wereldreligie: christendom, jodendom, islam, hindoeïsme, boeddhisme. Deze kisten zitten vol voorwerpen horend bij één geloof, om daar uitgebreid mee kennis te maken. Natuurlijk hebben we daarnaast ook een leskist over humanisme: want wat betekent het als je niet een god, maar de mens centraal stelt in jouw levensbeschouwing?

Dialoogkist

De dialoogkist van Arkade combineert voorwerpen uit de vijf wereldreligies, en is bedoeld om te verkennen hoe deze van elkaar verschillen én waarin zij op elkaar lijken. De kist is uitermate geschikt om met elkaar in gesprek te gaan: wat geloof ik, en wat geloof jij?

Themakisten: lente- en lichtfeesten

Arkade heeft twee leskisten rondom vieren: de lentefeestenkist en de lichtfeestenkist. Het uitgangspunt voor deze kisten is dat zowel lentefeesten als lichtfeesten over de hele wereld gevierd worden. De voorwerpen prikkelen om te onderzoeken: Om welke feesten gaat het, wat wordt er dan gevierd, en herken jij daar iets van?

Ook verzorgen we hiermee voor alle leeftijden lessen in de klas. Wil je meer informatie over onze leskistlessen? Klik dan hier.