Arkade Blog

Vieren van een nieuw begin

Door op

Daar zijn we dan. 2021. Met champagne, oliebollen en iets minder vuurwerk dan normaal zijn we het nieuwe jaar ingerold. Met goede voornemens misschien, allerlei verwachtingen en natuurlijk de hoop dat COVID-19 eindelijk geschiedenis wordt.

Lees het hele artikel

Het grote vooruitkijken

Door op

Zaterdag 2 januari 2021, een nieuw jaar is begonnen, mijn vertrouwde ritueel continueert: ontbijten met de zaterdageditie van de Volkskrant. Op de voorpagina: “Het grote vooruitkijken is begonnen”..

Lees het hele artikel

Wat is licht voor jou?

Door op

Op woensdagochtend fiets ik met een grote leskist ‘lichtfeesten’ in mijn bakfiets naar de Huibersschool in Amsterdam Nieuw-West. Inmiddels ken ik de school al een paar jaar en kijk ernaar uit om de kinderen en leerkrachten weer te zien. Ik mag de spulletjes uit de lichtkist tentoonstellen in de bibliotheek..

Lees het hele artikel

Allerzielen

Door op

Allerzielen valt op 2 november, en is een markering in het jaar waarop mensen stil staan bij alle overledenen. Er wordt herdacht en er worden kaarsjes gebrand. Het is een moment om te vertragen en verhalen te delen.

Lees het hele artikel

Waarom hoort kikker niet in het rijtje thuis?

Door op

Hoe leg je filosofie uit aan tieners? Filosoferen gaat over nadenken over vragen waar niemand een antwoord op weet. Dat kunnen soms ook onnuttige dingen zijn om jezelf te trainen. Ik schrijf op een bord een rijtje met willekeurige woorden: appel – komkommer – kikker – gazon – rozen. En vraag: Waarom hoort kikker niet in het rijtje thuis?

Lees het hele artikel

Lenore verzorgt een speciale ontmoeting

Door op

Mijn ervaringen met werken bij Arkade zijn wellicht in één woord samen te vatten. Ontmoeten. Dat klinkt zo simpel en alledaags en dat is het ook, maar daarmee niet minder bijzonder. De ander ontmoet ik graag in zijn/haar context, met zijn/haar verhaal en daardoor ontstaat vaak begrip, worden vooroordelen weggenomen en kun je elkaar raken.

Lees het hele artikel

Een rouwcursus online?!

Door op

Tijdens de intelligente lockdown van maart 2020 zijn de werkzaamheden van de Arkade-begeleiders erg veranderd. De leskistlessen die we normaal gesproken op scholen verzorgen kunnen niet meer. Ook het trainen en inspireren van leerkrachtenteams moest op een andere wijze plaatsvinden. Wat te doen met rouw?

Lees het hele artikel

Warboel in je hoofd

Door op

We kennen het allemaal wel: dat het niet meevalt je nog te concentreren aan het einde van een intensieve dag. Dat het lastig is om binnen stil te zitten als je barst van de energie en buiten de zon ook nog eens schijnt. De zenuwen vlak voor een belangrijk moment. Dat je niet zomaar in slaap valt met een vol hoofd na een drukke dag..

Lees het hele artikel

Kwetsbaarheid

Door op

Het is half elf ’s ochtends en ik sta voor een team op een bassischool in Hoofddorp. Er komt een kwetsbare vraag uit de mond van één van de leerkrachten. Ze wil graag het gesprek voeren met haar collega’s over hun levensbeschouwelijke achtergrond.

Lees het hele artikel

Meer blogberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.