Arkade Blog

We zijn nog nooit zo gelovig geweest als nu

Door op

Ja, het staat er echt. We zijn nog nooit zo gelovig geweest als nu. Meen ik dat oprecht? Er gaan toch steeds minder mensen naar de kerk dan pakweg twintig of vijftig jaar geleden....

Lees het hele artikel

Wat rouw écht is

Door op

In deze blog gaat Mariëlle aan de hand van een populaire 'meme' die verspreid wordt op social media in op wat rouw is. Wat van de afbeelding met de zwarte bal in een weckpot is waar en wat ligt toch wat genuanceerder...

Lees het hele artikel

‘Ik’ worden

Door op

Eind september mag ik met een aantal onderwijsbestuurders op expeditie naar de zin van het onderwijs en onze bijdrage daartoe. Het onderwerp hiervan raakt aan mijn favoriete vak: wijsgerige pedagogiek. En ter voorbereiding op deze expeditie laaf ik me aan essays en traktaten van onder andere Erik Borgman, Doret de Ruyter, Hans Alma en Gert Biesta.

Lees het hele artikel

Chronos, Kairos en corona

Door op

Collega Rosa blogt vanaf haar zomerse balkon over het afgelopen jaar: waar is de tijd gebleven?

Lees het hele artikel

Vasten en verbinding

Door op

Ik heb bezoek. Het is een jaarlijks bezoek, maar toch blijft het speciaal. En ondanks dat ‘ie elk jaar sneller komt dan verwacht, komt het altijd op het juiste moment...

Lees het hele artikel

“Juf, m’n moeder is ziek…” Over kinderen en beschermengelen….

Door op

In deze bijzondere tijd waarin onderwijs noodgedwongen vooral ‘op afstand’ plaatsvindt, staat Lonneke voor de uitdaging om als onderwijsbegeleider een ‘nabije’ levensbeschouwelijke bijdrage te leveren aan directies, teams en kinderen van de scholen.

Lees het hele artikel

Vieren van een nieuw begin

Door op

Daar zijn we dan. 2021. Met champagne, oliebollen en iets minder vuurwerk dan normaal zijn we het nieuwe jaar ingerold. Met goede voornemens misschien, allerlei verwachtingen en natuurlijk de hoop dat COVID-19 eindelijk geschiedenis wordt.

Lees het hele artikel

Het grote vooruitkijken

Door op

Zaterdag 2 januari 2021, een nieuw jaar is begonnen, mijn vertrouwde ritueel continueert: ontbijten met de zaterdageditie van de Volkskrant. Op de voorpagina: “Het grote vooruitkijken is begonnen”..

Lees het hele artikel

Wat is licht voor jou?

Door op

Op woensdagochtend fiets ik met een grote leskist ‘lichtfeesten’ in mijn bakfiets naar de Huibersschool in Amsterdam Nieuw-West. Inmiddels ken ik de school al een paar jaar en kijk ernaar uit om de kinderen en leerkrachten weer te zien. Ik mag de spulletjes uit de lichtkist tentoonstellen in de bibliotheek..

Lees het hele artikel

Meer blogberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.

Faillissement Arkade-Cilon

Stichting Arkade-Cilon is op 29 november 2022 failliet verklaard. 

Het is op dit moment niet mogelijk leskisten te reserveren. Dit zal op een later moment weer mogelijk zijn.

Voor begeleiding bij lessen levensbeschouwing en rond het thema diversiteit en filosoferen met kinderen en voor rouwbegeleiding van leerlingen of teams is Lenore Hehenkamp bereikbaar via lenorehehenkamp@gmail.com.

Voor overige vragen betreffende het faillissement verwijzen we u graag naar de curator: mr V.G.M. Leferink van Florent.

You have Successfully Subscribed!