Arkade Blog

Chronos, Kairos en corona

Door op

Collega Rosa blogt vanaf haar zomerse balkon over het afgelopen jaar: waar is de tijd gebleven?

Lees het hele artikel

Vasten en verbinding

Door op

Ik heb bezoek. Het is een jaarlijks bezoek, maar toch blijft het speciaal. En ondanks dat ‘ie elk jaar sneller komt dan verwacht, komt het altijd op het juiste moment...

Lees het hele artikel

“Juf, m’n moeder is ziek…” Over kinderen en beschermengelen….

Door op

In deze bijzondere tijd waarin onderwijs noodgedwongen vooral ‘op afstand’ plaatsvindt, staat Lonneke voor de uitdaging om als onderwijsbegeleider een ‘nabije’ levensbeschouwelijke bijdrage te leveren aan directies, teams en kinderen van de scholen.

Lees het hele artikel

Vieren van een nieuw begin

Door op

Daar zijn we dan. 2021. Met champagne, oliebollen en iets minder vuurwerk dan normaal zijn we het nieuwe jaar ingerold. Met goede voornemens misschien, allerlei verwachtingen en natuurlijk de hoop dat COVID-19 eindelijk geschiedenis wordt.

Lees het hele artikel

Het grote vooruitkijken

Door op

Zaterdag 2 januari 2021, een nieuw jaar is begonnen, mijn vertrouwde ritueel continueert: ontbijten met de zaterdageditie van de Volkskrant. Op de voorpagina: “Het grote vooruitkijken is begonnen”..

Lees het hele artikel

Wat is licht voor jou?

Door op

Op woensdagochtend fiets ik met een grote leskist ‘lichtfeesten’ in mijn bakfiets naar de Huibersschool in Amsterdam Nieuw-West. Inmiddels ken ik de school al een paar jaar en kijk ernaar uit om de kinderen en leerkrachten weer te zien. Ik mag de spulletjes uit de lichtkist tentoonstellen in de bibliotheek..

Lees het hele artikel

Allerzielen

Door op

Allerzielen valt op 2 november, en is een markering in het jaar waarop mensen stil staan bij alle overledenen. Er wordt herdacht en er worden kaarsjes gebrand. Het is een moment om te vertragen en verhalen te delen.

Lees het hele artikel

Waarom hoort kikker niet in het rijtje thuis?

Door op

Hoe leg je filosofie uit aan tieners? Filosoferen gaat over nadenken over vragen waar niemand een antwoord op weet. Dat kunnen soms ook onnuttige dingen zijn om jezelf te trainen. Ik schrijf op een bord een rijtje met willekeurige woorden: appel – komkommer – kikker – gazon – rozen. En vraag: Waarom hoort kikker niet in het rijtje thuis?

Lees het hele artikel

Lenore verzorgt een speciale ontmoeting

Door op

Mijn ervaringen met werken bij Arkade zijn wellicht in één woord samen te vatten. Ontmoeten. Dat klinkt zo simpel en alledaags en dat is het ook, maar daarmee niet minder bijzonder. De ander ontmoet ik graag in zijn/haar context, met zijn/haar verhaal en daardoor ontstaat vaak begrip, worden vooroordelen weggenomen en kun je elkaar raken.

Lees het hele artikel

Meer blogberichten laden...

Er zijn geen andere berichten beschikbaar.