twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

Sttt… we gaan iets leuks doen!

StilteFlipover-cover

Dat is het motto van ons project genaamd 'de Stilte Flipover'. Steeds meer leerkrachten ontdekken de voordelen van een dagelijks stiltemoment in de groep.

Pasklare stilte- en aandachtoefeningen
De Stilte Flipover is een website met bijbehorende handleiding voor leerkrachten, biedt 80 pasklare stilte- en aandachtoefeningen aan, duidelijk uitgelegd en aantrekkelijk geïllustreerd.

‘Een rustmoment voor het werken’, ‘Na de pauze vonden wij het een verademing om een oefening te doen’, ‘Voor iets spannends geeft het rust’ zijn enkele reacties van leerkrachten.
De oefeningen - geschreven door ervaren onderwijsbegeleiders Debby Ras van Arkade en Petra Speelman van IAM Stilte-educatie -  zijn namelijk uitgetest in de praktijk. Ook kinderen hadden zeer positieve reacties: ‘Je kan er lekker van ontspannen’, Je voelde het echt in je lijf’, ‘Je wordt er rustig van’, ‘Het is goed voor de toetsen, ik kon gelijk verder met mijn werk’.

Oase
De Stilte Flipover bevat 40 oefeningen voor de Onderbouw en 40 oefeningen voor de Bovenbouw. Elke weekdag heeft zijn eigen categorie: bewegingsoefeningen, verbeeldingsoefeningen, antenneoefeningen, zintuigoefeningen en aandachtoefeningen. De oefeningen duren een paar minuten en vormen zo een kleine oase in de drukke schooldag. Ze doen wonderen voor de rust en de concentratie van de leerling en voor de sfeer in de klas. De oefeningen houden rekening met de religieuze of niet-religieuze achtergrond van de leerlingen en de Stilte Flipover is daarmee voor alle scholen geschikt.
Vertrouwd worden met stilte: misschien heeft de leerling er wel zijn/haar hele leven plezier van!

 

Kijk voor meer informatie op www.stilteflipover.nl of neem contact op met Melissa Bakker.