twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

 1001nights-post

Tegen polarisering en vóór begrip

Bij Arkade gaan we meewerken aan een prachtig project rond burgerschap in de school. De Canadese tekenfilmmaatschappij Big Bad Boo heeft tekenfilms ontwikkeld over de sprookjes uit 1001 nacht. De tekenfilms zijn gebaseerd op de universele rechten van de mens en burgerschap. Big Bad Boo heeft er een prachtig lespakket bij ontwikkeld. De tekenfilms zijn een groot succes en worden door miljoenen kinderen in de wereld bekeken. De lessen zijn op verschillende plekken in de wereld uitgerold, onder meer in vluchtelingenkampen in Pakistan en Jordanië. De eerste onderzoeken tonen aan dat ze effectief zijn in het reduceren van vooroordelen bij leerlingen en bij het vergroten van begrip voor ‘anderen’.

Samen met Big Bad Boo, stichting Humanistisch Vormingsonderwijs en onderzoeksbureau Oberon gaan we in het schooljaar 17/18 een pilot uitvoeren in Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. We gaan onderzoeken of de tekenfilms en de lessen eromheen, ook effectief ingezet kunnen worden op Nederlandse scholen om zo meer begrip te kweken tussen kinderen met verschillende achtergronden en kenmerken.

Een prachtige kans dus voor uw school of stichting om op een goed onderbouwde, kant-en-klare en leuke manier te werken aan burgerschapswaarden en het tegengaan van polarisatie in de klas.
Binnenkort zullen we scholen benaderen met het verzoek om mee te doen.

Mocht u nu al interesse hebben, of meer willen weten, neem dan gerust contact op met onderwijsbegeleider Mark Bos.