twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

Leskisten-kids

 Leskisten

 In 2016 heeft Arkade 70 leskisten verhuurd. In totaal hebben deze kisten 117 weken op scholen gestaan en hebben zo’n ruime 9.000 leerlingen kennisgemaakt met de grote wereldreligies.

 In 2016 zijn twee nieuwe leskisten ontwikkeld en daarmee beschikt Arkade inmiddels over acht verschillende leskisten, waarvan we van elk twee beschikbaar hebben voor de verhuur. En in 2017 wordt hier nog een nieuwe leskist over feesten aan toegevoegd.

De leskist Islam en de leskist Jodendom zijn gelijk geëindigd in de strijd om de leskist die het meest verhuurd werd. Beiden zijn 17 x op reis geweest.

 Social media

Ook social media heeft Arkade grote stappen gezet. Zo zijn wij aan het bloggen geslagen. Alle collega’s plaatsen om toerbeurt een blog, die wij zowel via onze Nieuwsflits, onze website en onze Facebookpagina verspreiden. Langzaam stijgt het aantal lezers. Het voorlaatste blog ‘In de huid van Piet’ leverde 477 lezers op.

 Via onze nieuwsflits, die wij maandelijks verspreiden, komen allerlei onderwerpen aan de orde. De top 4 van meest gelezen artikelen uit onze nieuwsflits zijn:

 1. Een bijzonder kompas                                                  2.255 lezers

 2. Expeditie geïnspireerd leraarschap                              1.691 lezers

 3. Vier tips voor een inspirerende studiedag                   1.538 lezers

 4. Verbonden tijdens Ramadan en Suikerfeest                1.285 lezers

Er is duidelijk behoefte aan praktische informatie rondom dit grote gebeurtenissen. Onze nieuwsflits “Brussel in de klas”, na de tragische aanslagen in Brussel, met daarin praktische handvaten voor het gesprek in de klas, werd door 2453 mensen gelezen.

Onze identiteitsbegeleiders zijn ook in 2016 weer heel actief geweest. Van raden van bestuur, tot directeursbijeenkomsten, leskistlessen of individuele rouwbegeleiding, Arkade opereert op alle lagen binnen het onderwijs. Dit jaar namen ongeveer 145 scholen en/of stichtingen diensten af van Arkade.

En als laatste zijn er ontelbaar veel kopjes koffie en thee gedronken, is er veel gelachten; zijn er af en toe ook wat tranen gelaten; hebben we afscheid van collega’s genomen en nieuwe verwelkomd; zijn we ziek geweest of weer aan de beterende hand en er zijn prachtige nieuwe diensten en producten  en een nieuw strategisch beleidsplan gemaakt; houdt de inspiratie nooit op en blijven we ook in 2017 creatief met oog voor meerstemmigheid en dialoog!