twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 congres

Op woensdag 18 maart 2020 organiseren VOS/ABB en VOO het kernwaardencongres Wat is jouw verhaal?! Tijdens deze middag worden de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs gelanceerd en is er een rijk aanbod aan verschillende workshops. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Een kaartje kopen is niet nodig, maar je moet wel even aanmelden.

Workshop van Arkade

De middag staat helemaal in het teken van de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs. Naast de feestelijke lancering, wordt er in twee workshoprondes ingezoomd op verschillende thema’s die raken aan de identiteit en maatschappelijke opdracht van het openbaar onderwijs. Zo is er onder andere een filosofisch panel waarin filosoof Stine Jensen, burgerschapsexpert Bram Eidhof en Denker des Vaderlands Daan Roovers deelnemen. Op www.openbaaronderwijs.nu vind je het overzicht met workshops. Arkade geeft ook een workshop over het gebruik van dialoogkisten in de klas. 

Programma

13.30 uur Inloop

14.00 uur Dit is het openbaar onderwijs!

• Lancering van de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs, met verhalen van leerlingen.

• Filosofisch pleidooi van publiciste Stine Jensen.

• Met Kindercorrespondent Tako Rietveld als dagvoorzitter

15.00 uur Twee workshoprondes
Diverse workshops met inspiratie rondom de identiteit van de openbare school, zoals de V-LAB-Express (een interactieve  experience over democratische waarden), een filosofisch panel met o.a. Stine Jensen en Denker des Vaderlands Daan Roovers, burgerschapsexpert Bram Eidhof, een college over de nieuwe kernwaarden van schrijfster Natascha van Weezel, Storytelling, filosoferen met kinderen, Skype in the Classroom, Striptekenaar des Vaderlands Margreet de Heer, en nog veel meer.

16.45 uur Feestelijke Borrel 

Locatie

Datum: 18 maart 2020
Tijd: 13.30 uur - 17.30 uur
Locatie: Openluchtmuseum in Arnhem. 

Kom ook!

VOS/ABB en VOO hebben ons gevraagd om belangstellenden uit te nodigen voor het congres. Ben je nieuwsgierig geworden? Of wilde je sowieso al gaan? Meld je dan snel aan via www.openbaaronderwijs.nu.