twitter-logo-2 facebook-art

 

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 1001 nacht

Minister-president Mark Rutte vliegt mee! U ook? 

Afgelopen week is de eerste groep scholen van start gegaan met het testen van het 1001 nacht lesmateriaal. 21 weken lang bekijken ze iedere week een van de tekenfilms en gaan met leerlingen in gesprek over onderwerpen als verschillen tussen jongens en meisjes, vooroordelen, samenwerken en andere belangrijke burgerschapswaarden. Het programma heeft zelfs onze minister-president Rutte bereikt. Hij zal op 15 november zelf één van de lessen geven op een school in Den Haag!
Om het onderzoek naar het effect van het lesprogramma nog beter te maken, zijn we op zoek naar 10 extra scholen die na de kerstvakantie ook het materiaal willen uitproberen in de groepen 4, 5 en 6. Meedoen is uiteraard kosteloos en al het materiaal blijft van de school. Klik voor meer informatie en voor aanmelding op deze link.