twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team teruggaan naar de essentie van dit religieuze feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

boer in de buurt

Hoe maak je levensbeschouwing en burgerschap interactief en leuk voor leerlingen? Hoe verbind je het met andere vakken? 

Levensbeschouwing en burgerschap vind je overal! Deze vakken leer je in onze ervaring het beste in de praktijk. En wat is er mooier dan met leerlingen naar buiten te gaan; letterlijk de boer op!

Een educatief bezoek aan de boerderij kan een waardevolle toevoeging zijn aan het lesprogramma. Arkade heeft in opdracht van stichting Landbouw, Economie en Levensbeschouwing samen met Vischvijver, een interactieve en leuke website gemaakt, die de klas fantastisch voorbereidt op een bezoek aan de boer. Ze krijgen van te voren belangrijke kennis over boerenbedrijven en over welke lastige keuzes een boer zoal moet maken. Gaat de boer voor schaalvergroting of juist voor natuurbehoud? Of kan dit samengaan? Hoe denken ze over dierenleed?
Leerlingen leren ook welke vragen ze kunnen stellen, zodat het niet blijft bij een leuk bezoekje. Zo kunnen ze ook een goed gesprek met de boer(in) voeren. Verder gaan ze op onderzoek naar welke agrarische bedrijven er zoal in de buurt zijn.

Al het materiaal is gratis en voor niets te vinden op de website boerindebuurt.nl
Er is interactief materiaal dat leerlingen direct op de computer kunnen doen en er zijn speciale handleidingen voor leerkrachten. Het vraagt weinig extra voorbereiding en het kan zo uitgevoerd worden.

Arkade komt graag ondersteunen bij de voorbereiding en het bezoek zelf. We helpen met het gebruik van de website, het gesprek in de klas en het goed voorbereiden van het bezoek. Neem hiervoor contact op met  Anoor de Zeeuw.