twitter-logo-2 facebook-art Arkade LinkedIn

Arkade-logo01

 

  • Onze openbare school is multicultureel. Arkade helpt ons met een afgewogen lesprogramma over de vijf wereldgodsdiensten.

  • Hoe kunnen wij onze christelijke identiteit als een kwaliteit laten weerklinken in onze school?

  • Het overlijden van een moeder had een enorme impact. Arkade hielp ons het rouwproces op school te begeleiden.

  • Leerkrachten hadden moeite met de betekenis van Pasen. Wij wilden als team een eigentijdse invulling van dit feest.

  • Wij gaan fuseren met een ander schoolbestuur. Arkade begeleidt ons bij de invulling van onze nieuwe identiteit.

  • De ouders vroegen om een ouderavond over onze schoolidentiteit. Arkade verzorgde een inspirerend programma.

 Luisteren

(Luister) Tip uit het veld

Door de coronamaatregelen toonden veel mensen een enorme flexibileit en veerkracht. Nu veel werkzaamheden en functies zijn veranderd, brengen we met z'n allen veel meer tijd door achter een beeldscherm. Tijdens al die uren staren naar je computer wordt het steeds belangrijker jezelf te blijven voeden met inspiratie. Je ogen kunnen wel wat rust gebruiken na een lange werkdag. Laat de laptop voor wat die is en ga een wandeling maken terwijl je naar een Podcast luisterd. Zo kunnen je ogen ontspannen en wordt je geinspireerd. Arkade heeft speciaal voor jou een top drie gemaakt met leukste podcasts voor deze periode. 
1. Man met de Microfoon:
Man met de microfoon is het eerste radioprogramma zonder omroep. Chris Bajema gaat in Amtserdam op zoek naar bijzondere verhalen. Je hoort prachtige geluiden uit Amsterdam en wordt meegnomen door de verhalen van echte mensen. In de podcast mag er gelachen worden maar het ontroert ook en biedt stof tot nadenken. In 2016 was het eerste seizoen van Man met de microfoon genomineerd voor een Prix Europa. Hij is inmiddels bezig met mijn vijfde seizoen, waarin hij sinds de eerste maatregelen rondom het coranavirus een dagelijkse podcast is begonnen getiteld ‘Lock Down’. (ook een aanrader)
download

2. Krachtige Leraar Podcast:
Jezelf verder ontwikkelen in een krachtige leraar, door middel van inspirerende en educatieve interviews met docenten, auteurs en wetenschappers. Mohamed Bouamrani en Zena Bani gaan met ze in gesprek en nemen je mee naar huidige thema's in het onderwijs. Erg leuk, alledaags en enorm inspirerend.  

krachtige leraar podcast large

3. De verliescirkel Podcast:
Hanneke Fiddelaars, van Expertise centrum Omgaan met Verlies, heeft deze mooie podcast in het leven geroepen en geeft samen met haar moeder, Riet Fiddelaars-Jaspers, elke aflevering bezieling. Ze voeren gesprekken en interviews over verlies op vele gebieden in het leven. Ook over het verlies in deze corona tijd. Kippenvel gegarandeerd en zet aan om met je kinderen ook het gesprek te voeren over zowel verlies als het geluk van het leven. 

verleis

Allen zijn ze te luisteren op Spotify en iTunes. 

Veel luisterplezier.